Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

 

Kalakukkoleivän resepti

Perinteisen Kalakukon tuntevat lähes kaikki suomalaiset.  Kalakukko on maukas ja ruokaisa mutta sen valmitaminen on työlästä ja sen kypsyttäminen vaatii pitkän ajan. Noista syistä johtuen kehitin v. 2015 Kalakukosta modernimman version, joka on NOPEA tehdä ja NOPEA kypsyttää ja annoin reseptille nimen KALAKUKKOLEIPÄ

 

KALAKUKKOLEIPÄ Haukilastuilla

 

Raaka-aineet:

  • Haukifileitä, ruodottomia ja nahattomia

  • Revityn ruisleivän toinen puoli ( tai ruisleipäpaloja )

  • Amerikan pekonia

  • Kalaneuvos kalamaustetta

  • Ruukkuruohosipulia murusina

  • Voita, hienoa merisuolaa ja vettä

  •  

    Valmistus:

  1. Leikkaa haukifileestä lastuja ( ktso. ohje kirjan alussa ) ja kuivaa ne esim. talouspaperilla

  2. Kostuta leivän takapuoli vedellä ( tärkeäa jotta leipä ei mene kovaksi kapuraksi )

  3. Levitä voita leivän päälle, erityisesti paksuihin reunoihin

  4. Lado haukilastuja leivän päälle

  5. Ripottele päälle Kalaneuvos maustetta sekä ruukkuruohosipulin murusia

  6. Laita päälle Amerikanpekonia ja ripottele niihin suolaa

  7. Laita leipä pellille ja KYLMÄÄN uuniin

  8. Laita lämpötilaksi 200 astetta ja pidä uunissa noin 15-17 minuuttia

Pohjan kostutus vaatii hiukan totuttelua ! Painele esim. läpimärkää serla-arkkia pohjaa vasten. Pohjan kostuttamisella saa: 1) pehmeää pohjaa 2) kovahkoa pohjaa tai 3) näkkileipämäistä pohjaa. Eli kostuta makusi mukaisesti. Puolikova pohja tuo hyvää suutuntumaa.

 

Suussa sulava ruoka johon parhaiten sopii juuri HAUKI ! 

Rasvaisemmilla kaloilla Kalakukkoleivästä tulee aivan liian rasvaista.